Чи насправді Ландік відмовився від претензій до LB.ua?

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 18.07.2012 14:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17933

Прокуратура Печерського району порушила кримінальну справу за фактом порушення таємниці листування народного депутата України Володимира Ландіка (Партія регіонів) інтернет-виданням LB.ua.

Про це повідомляє в середу відділ зв’язків зі ЗМІ прокуратури Києва.

"За результатами перевірки 18 липня прокуратура Печерського району Києва порушила кримінальну справу за ч.2 ст. 163 і ч.2 ст. 182 Кримінального кодексу (порушення таємниці листування або іншої кореспонденції державного діяча, .. що завдало значної шкоди законним правам, свободам та інтересам особи)", - повідомляє прокуратура.

Відділ зв’язків зі ЗМІ зазначає, що прокуратура проводила перевірку за заявою депутата від 21 червня, в якій йшлося про порушення його прав, гарантованих Конституцією. Депутат просив прокуратуру вжити у зв’язку з цим "заходів відповідно до Кримінального кодексу України".

Як повідомлялося, Ландик звернувся до прокуратури Печерського району Києва з вимогою порушити кримінальну справу стосовно низки журналістів інтернет-видання LB.ua. Органи прокуратури Печерського району Києва проводили перевірку заяви депутата про порушення його прав одним з інтернет-видань.

Шеф-редактор видання Соня Кошкіна в ефірі ток-шоу Шустер Live по скайпу сказала, що заява Ландика - "всього лише підстава розібратися з нашим засобом масової інформації і зі мною особисто".

"Депутата обурила публікація від 18 листопада 2011 року Ландик-старший рятує сина за допомогою технологів і "правильних" коментарів на сайтах", - наголошується в повідомленні інтернет-видання.

Згодом Ландик відмовився від своїх претензій, конфлікт було вичерпано.

Пізніше прокуратура Києва спростувала факт порушення кримінальної справи щодо інтернет-видання LB.ua, про що повідомило видання з посиланням на власні джерела.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.