Голодування біля Українського дому припиняють. Далі буде?

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 18.07.2012 14:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17934

Громадські активісти, які голодували біля Українського дому, протестуючи проти мовного закону, заявили про завершення голодування.

Про це ідеться в повідомленні на сторінці Український дім у мережі Facebook.

"Величезна подяка усім громадянам, які підтримували нашу акцію на захист української мови словом та діями: приносили їжу, пожертви, парасольки, воду, каремати...", - ідеться в заяві.

За словами активістів, майданчик під Українським домом "ми залишаємо за собою як Народний університет, де усі охочі зможуть відвідувати лекції та мистецькі заходи". Голодування припиняють 17 осіб. Водночас вони виступають за перехід акції до активної фази розширення діяльності, однак подробиць не повідомляють.

Як повідомлялося раніше, 3 липня за головування першого віце-спікера Адама Мартинюка Рада ухвалила закон про основи державної мовної політики.

4 липня Україною прокотилася хвиля протестів проти ухваленого мовного закону регіоналів Вадима Колесніченка та Сергія Ківалова. Біля Українського дому розпочалася акція протесту. Декілька депутатів і звичайних громадян оголосили голодування. Через кілька днів політики припинили голодування. Натомість акцію на захист української мови продовжили активісти.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.