Адмінресурс в дії. Лікарі примушують онкохворих обирати Партію регіонів

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 18.07.2012 16:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17935

В Оболонському районі Києва місцеві жителі зафіксували факт використання адмінресурсу напередодні виборів.

Так, у поліклініці №3 лікарі нібито намагаються взяти з пацієнтів підпис про те, що вони голосуватимуть за партію влади, а також надати копію паспорта. Роблять це в обмін на рецепт на ліки.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат від БЮТ-"Батьківщина" Олександр Сочка з посиланням на чоловіка, який сьогодні під Українським домом повідомив про цю ситуацію одному з депутатів.
Киянин Леонід Могильний розповів у коментарі Gazeta.ua, як знайому його дружини намагались "завербувати".

"Знайома моєї дружини звернулась до лікаря у поліклініку № 3 Оболонського району. В неї онкохвора матір — вона прийшла за рецептом до цього дільничного лікаря. А медсестра каже: ми вам видамо рецепт, але дайте мені дані свого паспорта, або своєї мами, щоб ви проголосували за Партію регіонів. А ця дівчина, прихильниця БЮТу, каже: "В мене що на лобі написано, що я дура?". З нею не стала розмовляти. Потім вона розповіла все це моїй дружині", - розповідає чоловік.

Проте очевидець каже, що жінці таки вдалося отримати рецепт на ліки для хворої мами.

"Вони використовують своє службове становище, агітують за Партію регіонів, підштовхують людей. Добре, що дівчина має розум. А як приходять люди підстаркуваті? Я не виключаю, що вони йдуть на ці пропозиції. Інша моя знайома спілкується з цією медсестрою. Вона її запитує: "Ти що, дурна, ще люди плюватимуть в тебе". На що та відповіла: "А що, мені сказала Куценко (дільничний лікар — ред.), щоб я збирала. Нам треба мінімум 5 підписів і копій паспорта. В цієї лікаря Куценко два сини працюють у міліції, може це якось вплинуло, може вони їй кажуть це робити", - припускає житель Оболоні.

Водночас, про факти тиску на хворих у поліклініці ніхто з працівників не знає, або просто не хоче афішувати. Так, спроби дізнатись про збір підписів у реєстратурі завершились нічим. А головний лікар закладу Фома Хліборобський взагалі був у відпустці, тому каже, чи займаються підлеглі, зокрема дільничний лікар Валентина Куценко, збором документів та підписів на підтримку партії влади, не знає.

Водночас, Могильний звернувся до народних депутатів від опозиції, і тепер там готують депутатський запит, аби з’ясувати, хто і за чиєю вказівкою тисне на виборців.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.