Льовчкін звернувся у ГПУ з проханням перевірити законність порушення справи проти LB.ua

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 18.07.2012 21:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17940

Глава Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін засуджує порушення кримінальної справи проти інтернет-видання LB.ua і звернувся в Генеральну прокуратуру України з проханням перевірити законність порушення цієї справи прокуратурою Печерського району Києва.

У коментарі інтернет-виданню Телекритика він повідомив, що також звернувся до міжвідомчої робочої групи з аналізу стану дотримання законодавства про свободу слова і захисту прав журналістів з проханням розглянути це питання на найближчому засіданні.

"Свобода слова має ключове значення у захисті демократичних досягнень нашої держави. Тому будь-які спроби тиску на засоби масової інформації, особливо перед виборами до Верховної Ради України, є неприпустимими", - підкреслив Льовочкін.

У свою чергу, шеф-редактор LB.ua Соня Кошкіна висловила думку, що мета кримінальної справи, порушеної за результатами перевірки заяви народного депутата Володимира Ландіка стосовно порталу LB.ua, - знищити це інтернет-видання, його творчий колектив і керівників видання. У коментарі Телекритиці вона назвала прецедентом "факт тиску на незалежне ЗМІ у передвиборний період".

"Враховуючи те, що це не перший випадок (напередодні було порушено кримінальну справу проти генерального директора ТВі Миколи Княжицького), можу констатувати, що влада перейшла рубікон. Ми не маємо ілюзій стосовно результату справи. Її веде сумнозвісна прокуратура міста Києва, а кінцеві матеріали будуть передані до Печерського суду. Мета - знищити LB.ua, весь творчий колектив, керівників видання", - заявила Кошкіна.

"Знаєте, що буде тепер? Тепер будуть обшуки, підписки, допити по десять годин - без права вийти у туалет, арешт серверів. Це - правова держава? Це - демократичні вибори? І невтручання у роботу ЗМІ?! Вибору не залишилося. Я не припиню свою професійну діяльність. Ні на хвилину не припиню. І ресурс не припинить. Але це буде вже в іншій країні", - додала вона.

Як повідомлялося, у середу стало відомо, що прокуратура Печерського району порушила кримінальну справу за фактом порушення таємниці листування народного депутата Володимира Ландика (Партія регіонів) інтернет-виданням LB.ua.

Зараз LB.ua призупинив роботу. На головній сторінці сайту з’явилися фотографії Льовочкіна і інших впливових політиків і напис: Запитаєте у них, де LB.ua?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.