Голодування перед Українським домом триває. Міліція відтісняє голодувальників

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 19.07.2012 11:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17943

Під Український дім після оголошення кінця “голодувального етапу” акції проти мовного закону прийшли інші голодувальники.

Кількість голодувальників зучора збільшилася з 4 до 5 громадян. На запитання, чи представляють люди якусь організацію, вони кажуть, що прийшли під Український дім як звичайні громадяни.

Як повідомляється, у четвер 19 липня близько 6 години ранку міліція відтіснила їх нижче по сходах, поставила огорожу та кількох правоохоронців по периметру. Близько 8 години ранку перед Українським домом перебували депутат від НУНС Іван Заєць та голова КУПРу Сергій Мельниченко. Кількість голодувальників зучора збільшилася з 4 до 5 громадян.

Однак жодних прапорів якихось політичних партій під українським домом немає. Вранці там стояв плакат об’єднаної опозиції "Україна проти Януковича", однак одна з учасниць акції його прибрала і поклала у кущі, пояснивши, що під Українським домом відбувається "неполітична акція".

Як повідомлялося раніше, 18 липня активісти заявили про припинення голодування. Як пояснив згодом один з учасників акції протесту Віталій Селик, офіційно оголосили про припинення голодування 6 активістів, які найдовше голодували і створили з перших днів комітет голодуючих.

3 липня за головування першого віце-спікера Адама Мартинюка Рада ухвалила закон про основи державної мовної політики.

4 липня Україною прокотилася хвиля протестів проти ухваленого мовного закону регіоналів Вадима Колесніченка та Сергія Ківалова. Біля Українського дому розпочалася акція протесту. Декілька депутатів і звичайних громадян оголосили голодування. Через кілька днів політики припинили голодування. Натомість акцію на захист української мови продовжили активісти.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.