Популярні голлівудські фільми шкідливі для підлітків

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.07.2012 02:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17948

Сцени сексу, що зустрічаються в голлівудських фільмах, розбещують дітей і роблять їх сексуально активними з юного віку, переконані американські психологи.

Американські науковці вважають голлівудські фільми шкідливими для підлітків: через інтимні любовні сцени незміцнілий дитячий розум зарано починає думати про секс, що в майбутньому призводить до частої зміни статевих партнерів і небажання користуватися контрацепцією, повідомляє The Telegraph.

Психологи з Дартмутського коледжу в Нью-Гемпширі (Нова Англія, США) у своєму дослідженні дійшли висновку, що після перегляду фільмів із сексуальними сценами підвищується ймовірність, що діти у найближчі шість років втратять цноту.

Встановлено це було після опитування 1228 дітей віком від 12 до 14 років: вони вказали, які фільми вони дивилися, а через 6 років науковці розпитали підлітків про їхнє сексуальне життя. Висновок: любовні сцени роблять підлітків сексуально активними, спонукаючи втілювати в життя те, що вони бачать на екрані.

Окрім того, для 57% підлітків від 14 до 16 років ЗМІ і фільми стають головним джерелом інформації про сексуальну поведінку, і для них те, що відбувається насправді, невіддільне від того, що вони бачили або про що читали і чули. У результаті поведінка кіногероїв і суперзірок стає зразком для молоді, а на екрані дуже рідко з’являються фільми, в яких йдеться про безпечний секс, тому багато хто і нехтує презервативами.

Щоб оцінити масштаби впливу фільмів на сексуальність дітей, дослідники проаналізували 700 найпопулярніших голлівудських фільмів із 1998 по 2004 рік. З’ясувалося, що тільки 16 із них не мали сексуальних сцен. Ще одне дослідження показало, що сексуальні сцени є у 84% фільмів, випущених з 1950 по 2006 рік.

Як виявилося, секс пропагує третина фільмів для сімейного перегляду, половина фільмів з обмеженням за віком і чотири з п’яти фільмів, які не рекомендується дивитися без дорослих. Найбільш насиченими сексом фільмами стали "Криваве літо Сема" і "40 днів і 40 ночей", перевершивши навіть "Американський пиріг".

"Виявилося, такі фільми чинять принциповий вплив на особистість підлітка, перетворюючи їх на шукачів сенсацій, що ризиковано і веде до далекосяжних наслідків", - резюмував психолог Росс О’Хара, який очолював дослідницьку групу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.