Іспанія - не Україна: мільйон іспанців вийшли на акцію протесту

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.07.2012 13:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17955

Від Мадрида до Барселони – 80 міст приєдналися до акції протесту, що її влаштували дві найбільші іспанські профспілки.

Протести в країні не припиняються вже тиждень, відколи уряд ухвалив нову серію заходів зі скорочення бюджетних витрат. Більшість з тих, хто вийшли на вулиці – працівники бюджетного сектора, повідомляє euronews.

“Коли розпочалася криза, нам знизили зарплатню. Ми не протестували, бо розуміли, що усім доведеться затягнути пояси. Але затягувати просять ще і ще, хоча це ж не ми винні у цій кризі. Ми прийшли, бо вважаємо дії влади несправедливими”, – каже працівниця податкової служби в Мадриді. “Політики мають урізати зарплатню собі, скоротити премії та витрати на подорожі. І багатим людям варто було б зменшити видатки. Не лише бюджетники мають страждати, які і так працюють багато, а зарплату їм піднімають вкрай рідко”, – упевнений протестувальник у Барселоні.
До демонстрантів долучилися деякі правоохоронці, яким також відмінили премії та скоротили зарплатню. Загалом протестувати вийшли близько мільйона людей.

Ввечері демонстрація в Мадриді переросла в сутички з поліцією. Є поранені з обох сторін. Коли люди рушили до будинку конгресу,їх намагалися зупинили за допомогою сльозогінного газу та гумових куль. За подібним сценарієм розгорталися події і в Барселоні. Там заарештували кілька десятків демонстрантів.

Від «Аратти». Приклад з Іспанією наочно демонструє різницю між демократичним суспільством і рабовласницьким устроєм, який фактично захопив Україну. У них мільйони протестують, у нас - десяток, всі інші - стоять в черзі за безкоштовною гречкою... У них профспілки опікуються правами робітників і службовців, у нас - обслуговують роботодавців і владу...


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.