Ромашка та деревій - найдавніші гомеопатичні засоби

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.07.2012 14:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17956

Навички примітивної медицини були відомі ще неандертальцям, які жили в печері Ель Сідрон на півночі Іспанії.

Вчені встановили: древні люди користувалися ромашкою і деревієм. Про це свідчать сліди рослинних цукрів у скам’янілому нальоті на зубах, повідомляє MedDaily.

За словами Карен Харді, керівника робочої групи з Автономного університету Барселони, печера Ель-Сідрон привернула увагу фахівців ще в 1994 році. Тоді в ній знайшли останки 13 неандертальців, включаючи щелепу, кістки і зуби. Тут предки людини жили приблизно 47 000-50 000 років тому.

Однак тільки зараз дослідники відокремили і проаналізували фрагменти скам’янілого нальоту з знайдених в печері зубів. У нальоті були виявлені сліди рослинної їжі - крохмаль, вуглеводи та інші речовини нетваринного походження. Причому, судячи з усього, рослини термічно обробляли.

До того ж, в емалі вчені виявили молекули, характерні для лікарських рослин (ромашки та деревію), що володіють низькою харчовою цінністю. Отже, - це однозначно були ліки.

Ромашка - прекрасний антисептик, болезаспокійливий, седативний, протисудомний і потогінний засіб. А деревій має кровоспинні, спазмолітичні, протизапальні, бактерицидні, протиалергічні, жовчогінні властивості.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.