Ісламісти хочуть знести видатну пам`ятку людства - єгипетські піраміди

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 23.07.2012 22:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17965

Екстремісти хочуть змінити характер туристичних зон Єгипетські піраміди необхідно знести, бо це «пам’ятник язичницької культури», - з такою заявою до президента Мухаммеда Мурсі звернувся лідер партії Національна єдність, що з’явилася в Єгипті в результаті революції.

Ісламські екстремісти вважають піраміди пам’ятником язичників

Варто зазначити, що це вже не перший такий заклик. Багато ісламістів раніше заявляли, що давньоєгипетські пам’ятники є язичницькими, вони залучають іноземних туристів, які заносять в країну чужу культуру і віросповідання, тому ці пам’ятники необхідно знищити, повідомляє ТСН.ua.

Ситуація з пам’ятниками у Єгипті досить складна, оскільки тут величезна кількість унікальних християнських святинь. І якщо почати руйнувати, то постраждають усі унікальні культові споруди, незалежно від того, язичницькі вони чи християнські.

Наразі один квиток на прохід до пірамід Гізи коштує туристу близько $ 12. Ще недавно сюди щодня прямували десятки і сотні тисяч туристів зі всього світу, але після революції потік туристів значно зменшився. До Великих пірамід приїжджають у день лише декілька десятків туристичних автобусів.

Влада стверджує, що хоче відновити туристичний бізнес, але представники екстремістських кіл стверджують, що характер туристичних зон має бути змінений. За їх словами, там стане набагато більше туристів з країн Перської затоки, які говорять по-арабськи, шанують закони ісламу, а найголовніше - дуже багаті.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.