Литвин підписав найкорупційніший закон в історії незалежної України

Автор/джерело -  © “Наші гроші”



Дата публiкацiї - 23.07.2012 23:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17966

17 липня закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань державних закупівель» був підписаний головою Верховної Ради Володимиром Литвином і поданий на підпис президентові.

Про це повідомляється на сайті парламенту.

Нагадаємо, що закон (законопроект № 9634) був проголосований 4 липня серед низки інших корупційних законів. За його прийняття проголосували 184 депутати з фракції Партії регіонів. Решту голосів дали фракції Компартії, Блоку Литвина та 12 позафракційних нардепів.

Опозиція в сесійній залі була відсутня, оскільки протестувала проти «мовного» закону, який був проголосований у другому читанні днем раніше.

Нагадаємо, що Володимир Литвин пообіцяв не підписувати закону про мови. Стосовно корупційних законів і законопроектів, які були проголосовані наступного дня, він обіцянок не давав.

Законопроект передбачає виключення з під дії закону «Про здійснення державних закупівель» тендерів державних підприємств, які проводяться за власні кошти таких підприємств.

Після підписання закону президентом України близько 250-300 млрд грн. буде виведено з-під дії тендерних процедур. На думку експертів, розкрадання коштів державного бюджету від цього зросте на 25-30 млрд грн. щорічно.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.