У ЦВК вважають, що під час виборів порушувати закон будуть всі

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 24.07.2012 17:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17970

Голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал не сумнівається, що під час виборів до парламенту порушення будуть з боку усіх політичних сил.

Від міжнародних спостерігачів він очікує в кращому випадку оцінку «задовільно».

«Сьогодні в мене таке відчуття, що як би ми не старалися, яке б відеоспостереження не організували, оцінка виборів буде в кращому випадку «задовільно». Проте я чекаю і хочу, щоб іноземних спостерігачів було багато. І завжди вважав, що чим більше спостерігачів, тим краще для всіх нас», – заявив він у інтерв’ю газеті "Коммерсант-Украина".

«Не сумніваюся, що будуть спроби порушень з різних сторін. Наскільки масштабні – це питання», – заявив Шаповал.

На питання, чи з’являться нові методи фальсифікації, Шаповал зазначив: «Фальсифікації – це погане слово, давайте називати таке явище порушеннями різного ступеня грубості».

«Чому сьогодні говорять про масштабні фальсифікації? Думаю, це профілактика, політична обробка, щоб потім можна було пояснити результати, якщо вони не будуть задовольняти», – вважає глава ЦВК.

«Я скажу банальність, що «немає виборів без порушень», але це так. До того ж ми пострадянська країна, пострадянське «недогромадянське» суспільство з усіма витікаючими звідси наслідками. Політичні сили у нас дозволяють собі «більше», ніж, наприклад, в Британії або ФРН, і це в суспільстві вважається нормальним», – зазначив він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.