Кому служать московські попи? Гундяєв нині не зустрічатиметься з Януковичем через політичні мотиви

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 25.07.2012 11:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17978

Патріарх Кірілл не буде зустрічатися із Президентом України Віктором Януковичем через холодні відносини між Кремлем і Банковою.

Про це пише газета "Сегодня".

Як відомо, Кірілл прилітає в Україну на святкування 1024-ої річниці хрещення Русі. Президент Віктор Янукович був у Києві у вівторок на похоронах Богдана Ступки, однак уже вдень того ж дня літак глави держави вилетів у Крим.

Щоправда, минулого року Янукович також відпочивав у Криму в той час, коли Кірілл проводив служби в українській столиці, але тоді глава РПЦ сам літав до українського Президента, відзначає видання. Цього року традиційна липнева зустріч Януковича з Кіріллом навряд чи відбудеться, пише газета.

"І справа тут не в особистих відносинах церковного лідера з політичним, а у відносинах між Кремлем і Банковою, які зараз перебувають, мабуть, у найнижчій фазі за час президентства Януковича", - пише газета.

"І яким би не було особисте відношення Кірілла до хазяїна Банкової, він навряд чи буде демонструвати його зараз. Невипадково в програмі візиту патріарха значиться тільки обов’язковий пункт програми - Київ, а поїздки в інші міста не заплановані, хоча спочатку в УПЦ очікували, що Кірілл також відвідає Чернігів", - пише видання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.