Влада буде застосовувати жорсткі заходи проти мітингувальників

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 25.07.2012 14:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17981

Директор соціологічної служби “Український барометр”, політолог Віктор Небоженко вважає, що влада робить все, “щоб вбити офіційну опозицію і змусити людей повірити в силу вуличного протесту”.

Про це він сказав під час інтернет-конференції на порталі Ліга.net.

"Люди виходять на вулицю і протестують проти влади у разі якщо їх обманюють, принижують, погрожують або змушують терпіти труднощі. Треба віддати належне нашій владі - всі 4 подразника проти народу вона використовує на повну потужність", - заявив він.

"У нашій країні відбувається зараз не тільки криза влади, але й криза опозиції, тобто тих, хто мав би інституціалізувати протест населення. Наша опозиція так довго сиділа на телевізійних ток-шоу і у владних кабінетах, що їй дуже важко керувати протестними рухами ", - зауважив Небоженко.

На його думку, з політологічної точки зору така проблема вирішується: а) появою нових опозиційних лідерів і рухів; б) різким зростанням ролі вулиці, вуличних форм протесту.

"Третій варіант тиску народу на владу - хороший майдан - буде не скоро. Тому нас чекають некеровані, несподівані вуличні зіткнення різних протестних груп з владою. І яке з них стане спусковим гачком масових хвилювань і заворушень, передбачити дуже важко", - вважає Небоженко.

Він також відзначив, що ситуація погіршується у зв’язку з тим, що йде взаємна радикалізація влади і населення. "Іншими словами - на кожен новий протест влада буде відповідати більш жорсткими і образливими заходами", - сказав він.

"Крім того оточення президента Януковича буде штовхати його на жорсткі заходи щодо протестуючих, що зробить його більш залежним від їхніх планів", - вважає Небоженко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.