Хроніки “покращення”. Науковців Києво-Печерського заповідника «перепрофільовують» у двірників

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 25.07.2012 16:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17986

Працівників Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника добровільно-примусово змушують або перепрофілюватись у двірників та торговців, або звільнятись.

Про це повідомила голова фракції «БЮТ-Батьківщина» у Київраді Тетяна Меліхова, до якої звернувся трудовий колектив Києво-Печерського заповідника з проханням відновити законність та припинити свавілля.

«Як мені стало відомо, усім працівникам, що займають посади музейних наглядачів, запропоновано або звільнитись, або перейти у вуличні торговці сувенірною продукцією зі значним зменшенням заробітної плати. Науковим співробітникам, людям, які мають вчений ступінь, пропонують податися у прибиральники. А це не лише не припустимо, але й позбавить їх можливості отримати наукову пенсію», - розповіла Т. Меліхова.

Депутат наголосила, що з 1 липня 2012 року працівникам заповідника втричі зменшено заробітну плату, а також в порушення колективного трудового договору та Статуту заповідника, не надається матеріальна допомога до основної щорічної відпустки на оздоровлення.

«Зазначене мотивується відсутністю грошей, проте в той же час керівництво приймає на роботу працівників на посади, які обіймають інші особи. Таким чином, на сьогодні у 70 випадках одну посаду обіймають два працівника. Це відверте порушення трудового законодавства та корупція, за що потрібно покарати винних», - заявила Т. Меліхова.

Голова фракції звернулася до Генеральної прокуратури з вимогою перевірити факти порушення законодавства керівництвом Києво-Печерського заповідника та притягнути порушників до відповідальності.

Депутат нагадала, що аналогічна ситуація із затримкою виплат відпускних коштів та матеріальної допомоги на оздоровлення відбувається у медичній сфері, а також у Київраді та громадських приймальнях депутатів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.