В ОБСЄ розкритикували мовний закон, який «зосереджується винятково на просуванні російської мови»

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 26.07.2012 12:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17994

У Європі переконані, що законодавча ініціатива української влади не вирішує задекларованих проблем, а лише просуває одну мову - російську.

Проект закону про мовну політику, на думку верховного комісара у справах національних меншин ОБСЄ, не передбачає врегулювання мовного питання в Україні таким чином, щоб це відповідало правам національних меншин згідно з міжнародними стандартами, зосереджується винятково на просуванні російської мови і не надає гарантій тим, хто розмовляє державною мовою.

Верховний комісар у справах національних меншин ОБСЄ Кнут Воллєбек розкритикував закон про державну мовну політику.

Про це повідомила прес-служба «Фронту змін».

У своєму листі він зазначав, що проект закону не передбачає врегулювання мовного питання в Україні таким чином, щоб це відповідало правам національних меншин згідно з міжнародними стандартами, зосереджується винятково на просуванні російської мови і не надає гарантій тим, хто розмовляє державною мовою.

Як відомо, Верховна Рада 3 липня прийняла в цілому скандальний закон про основи державної мовної політики, який розширює права російської мови.

Опозиціонери, ряд експертів і громадських активістів переконані, що цей законопроект розширює сферу офіційного застосування російської мови, практично прирівнюючи її до державної.

З 3 липня в Києві біля Українського дому триває акція проти ухвалення закону про мови.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.