Бандитській владі потрібен Литвин

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 30.07.2012 13:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18003

Верховна Рада відмовилась звільнити Литвина з посади голови парламенту. Опозиція провела над ним символічний трибунал.

Верховна Рада України відмовилася задовольнити заяву голови ВР Володимира Литвина про звільнення з посади спікера парламенту.

Як повідомляє УНІАН, за ухвалення відповідного рішення проголосували 266 народних депутатів із 279, зареєстрованих в сесійній залі. Відповідний проект постанови був внесений представниками більшості.

Під час розгляду цього питання голови ВР В.Литвина не було в сесійній залі і головував на засіданні перший віце-спікер парламенту Адам Мартинюк. Крім того, парламент своїм рішенням підтвердив повноваження В.Литвина на посаді голови ВР.

Як повідомлялося, В.Литвин 4 липня написав заяву про відставку на знак протесту проти ухвалення Верховною Радою мовного закону. 6 липня Верховна Рада відмовилась включити до порядку денного питання про відставку В.Литвина з посади голови парламенту. Того ж дня В.Литвин заявив, що не підпише закон про засади державної мовної політики.

5 тисяч мітингувальників біля Верховної Ради проводять трибунал над Януковичем, Литвином, Мартинюком та Колєснічєнком

30 липня 2012 року під час акції протесту "Наша мова – наша свобода" активісти провели символічний трибунал, повідомляє прес-служба ВО «Свобода». На огорожі навпроти центрального входу до парламенту повісили опудала Януковича, Литвина, Калєснічєнка та Мартинюка, котрі ініціювали й провели ухвалення українофобського законопроекту про двомовність.

На опудалі Януковича висить табличка: "Я вбивав український народ", на опудалі Литвина – напис: "Я торгував національними цінностями", на Мартинюкові – "Я займався політичною проституцією", на Калєснічєнкові – "Я зрадив український народ".

Рух по вулиці Грушевського перекритий. Наразі кількість мітингувальників сягає 5 тисяч, їхня чисельність постійно зростає. Міліція стоїть під стінами Верховної Ради. "Беркут" ‒ у повній амуніції.

Як відомо, 30 липня 2012 року о 9:00 розпочалася акція "Наша мова – наша свобода" проти спроби протягнути в парламенті українофобський "мовний" законопроект Ківалова-Калєснічєнка. По вулиці Грушевського вишикувалася колона активістів ВО "Свобода", Об’єднаної опозиції ВО "Батьківщина" та громадських активістів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.