“Руїну подолано”. Ми платимо, а комунікації, фактично, ніхто не підтримує у належному стані

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 31.07.2012 13:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18012

Керівництво “Київводоканалу” попередило: через зношеність каналізаційної мережі вже цієї осені кияни не зможуть безпечно пересуватися вулицями.

Про це заявив директор департаменту експлуатації каналізаційного господарства ПАТ АК Київводоканал Микола Кислий.

За його словами, критичний стан каналізаційних колекторів може привести до того, що цілі мікрорайони міста залишаться без водопостачання та каналізації. Зношена каналізаційна мережа столиці навіть може стати причиною техногенної катастрофи міського масштабу.

На сьогоднішній день майже половина каналізаційних мереж міста повністю амортизовані і потребують термінової переукладання і заміни. В аварійному стані перебувають колектори, побудовані в 1950-1980-х роках із залізобетонних конструкцій і без захисного покриття.

Кислий наголосив, що серед мереж транспортування стічних вод Києва досі в експлуатації перебувають каналізаційні колектори, побудовані в 1905-1917 роках.

У свою чергу заступник генерального директора ПАТ АК Київводоканал з технічних питань Андрій Білик додав, що від стану каналізаційного господарства багато в чому залежить стан водойм та екології міста в цілому.

"Враховуючи постійні перевищення рівня концентрації забруднюючих речовин у стоках столичних підприємств, незаконні врізки в каналізацію, недотримання санітарних вимог і застарілі очисні споруди, система водовідведення столиці вимагає реконструкції", - наголосив Білик.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.