Після чергового “ламання” і “втрати цнотливості”, Литвин підпише мовний закон

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 31.07.2012 14:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18015

Голова Верховної ради Володимир Литвин підпише мовний закон. Про це він сказав на прес-конференції після з’їзду партії у четвер.

Литвин вкотре склеїв дурня

За його словами, він зобов’язаний це зробити, оскільки згідно з конституцією і регламентом його пропозиції були відхилені, повідомляє “Українська правда”.

"Якщо брати конституцію і регламент, у голови ВР тільки зобовязання є, а прав жодних немає. Мені шкода, що багато депутатів навіть не прочитали мої поправки до статті 131, хоча це "прийняття їх" зняло би більшість суперечностей", - сказав Литвин.

"Якщо жодна пропозиція спікера не прийнята, то він негайно зобов’язаний підписати поданий на підпис йому закон. Очевидно це відбудеться найближчим часом.", - додав він.

За його словами, якщо Верховна рада відхиляє постанову про скасування прийнятого рішення. а також не враховує всі пропозиції, внесені головою Ради, то він негайно зобовязаний підписати закон.

За словами Литвина, для того, щоб максимально полегшити ситуацію він, як голова Ради, зареєстрував законопроект про порядок застосувань мов.

"Я переконаний, що його прийняття зняло б усі проблеми і не тільки проблеми політичного виміру", - сказав Литвин.

Литвин також додав, що говорив на цю тему з Януковичем і висловив сподівання, що Янукович дасть доручення щодо державної програми з розвитку української мови як єдиної державний.

Як відомо, на початку місяця Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявляв, що закон про принципи державної мовної політики не може бути направлений на підпис Президенту України Віктору Януковичу, бо його прийнято з масою порушень. Він також оголосив про свою відставку, яка на позачерговому засіданні Верховної Ради 30 липня не була прийнята.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.