“Газпром” побудував газогін в обхід України

Автор/джерело -  © РБК-Украина



Дата публiкацiї - 28.12.2006 22:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1803

Дочiрня компанiя “Газпрому” - “Мострансгаз” - завершила будiвництво i ввела в експлуатацiю лiнiйну частину 310-кiлометрового магiстрального газогону КС “Сохрановка” – КС “Октябрьская”.

Новий трубопровiд з'єднав пiвнiчну i пiвденну прикордоннi зони Ростовського регiону в обхiд територiї України, зазначається в повiдомленнi "Мострансгазу", передає радіо "Ера".

Необхiднiсть будiвництва нової нитки газогону була зумовлена завданням пiдвищити надiйнiсть подачi природного газу споживачам Пiвденного федерального округу Росiї i, особливо, чотирьох захiдних, центральних i пiвденних районiв Ростовської областi, якi отримували газ з магiстралi, що проходила територiєю Луганської областi i опинилася пiсля розпаду СРСР пiд юрисдикцiєю суверенної України.

З введенням у експлуатацію цього газогону iз загального маршруту постачання газу на пiвдень Росiї вдалося виключити цю транзитну складову через територiю сусiдньої держави, що дозволить, не зачіпаючи iнтересів українських споживачiв, щорiчно економити до $40 млн, які ранiше йшли на оплату транспорту росiйського газу українською територiєю, пояснюється у повiдомленнi.

Нагадаємо, що будiвництво об'єкту почалося у 1997 роцi. Першу чергу газогону (105 км) було введено в експлуатацiю у 2001 роцi.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.