Українська платформа “Собор” йде на вибори з мінімумом політиків

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 2.08.2012 13:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18033

Українська платформа “Собор” презентувала свій список, вільний від політиків - “Громадські авторитети проти "авторитетів”.

"До нас вже дзвонять з маленьких редакцій, які не мають всеукраїнського покриття, пропонують свою допомогу. Тому що вони відчувають, що коїться щось нове", - каже екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко.

За його словами, виборчий список Української платформи "Собор" формують не політики, а відомі та авторитетні люди, які не мають темної політичної біографії, прихованих інтересів і статків.

"Це відомі особистості, фахівці своєї справи, чиїм найбільшим капіталом є добре ім’я та авторитет серед людей. Моральні авторитети, які не хочуть йти у політику, створюють Наглядову раду, що контролюватиме депутатів платформи "Собор", - додав Огризко.

Сьогодні цей список представляв Павло Жебрівський - голова партії Українська платформа "Собор", дипломати Володимир Огризко та Рауль Чілачава, кобзар Тарас Компаніченко, історик Олександр Палій, а також письменники брати Капранови.

Громадські діячи презентували свій Маніфест оновлення країни, під ним підписалися 63 особи. У ньому йдеться про те, що вони оголошують "мобілізацію усіх, кому не байдужа доля власних дітей та майбутнє власної країни".

Учасники наголосили, що має з’явитися група авторитетних і моральних людей, які стануть ін’єкцією совісті для української влади.

"Дуже важливо, щоб українець знав свою культурну спадщину, навіть у віддалених регіонах", - каже кобзар Тарас Компаніченко.

"У Кличка з’явилася пані Матіос, політики розуміють, що їхнього власного авторитету не вистачає. Зараз йдуть переговори із дуже відомими людьми, що підуть від нашої політичної сили по мажоритарці. Вона відрізняється від Партії регіонів так, як творчість Тараса Компаніченка від творчості Таїсії Повалій", - сказав історик Олександр Палій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.