Здобутки проФФесіоналів. Справжню ціну ЄВРО-2012 починає відчувати кожен українець

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 2.08.2012 14:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18034

Під час Євро-2012 Україна на деякий час забула про економічні проблеми, які тепер ще в більшому обсязі дають про себе знати.

Про це йдеться у статті Financial Times.

«Перегляд футбольних заходів високого рівня – гарний спосіб на деякий час забути про проблеми. Те саме справедливо і для української економіки, яка в останні місяці затамувала подих, але тепер знову переживає фундаментальну слабкість», - пише видання.

«У другому кварталі економіка України зросла на 3%, таким чином перевищивши очікування та компенсувавши відносно слабкі показники перших трьох місяців цього року. В сезонно пристосованих термінах країні вдалося уникнути технічної рецесії з квартальним зростанням у 0,8%», - зазначає Financial Times.

Однак така ситуація навряд чи збережеться. Зростання цін на зернові нового врожаю знову поверне інфляцію вже в другій половині року. Витрати на Євро-2012, які, відповідно до доповіді Erste Bank, склали $ 13 млрд або 9% ВВП за останні 5 років, залишились позаду. Без цієї підтримки внутрішнє споживання швидше за все впаде слідом за зменшення зовнішнього попиту.

Фінансові проблеми також збільшуються у зв’язку з відсутністю прогресу у газових переговорах з Росією і крахом на переговорах з Міжнародним валютним фондом», - підкреслюється у статті.

«Після того як Київ пішов на витрати заради вихваляння, наразі він зосередився на лікуванні похмілля», - додає видання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.