“Контора” пише. Після оприлюднення списків на Донеччині почали порушувати справи проти опозиційних кандидатів

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 3.08.2012 12:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18043

Після оприлюднення списків об’єднаної опозиції «Батьківщина» проти кандидата по 41-му мажоритарному округу у Донецьку Володимира Деркача порушено кілька сфабрикованих кримінальних справ.

Про це йдеться у заяві прес-служби об’єднаної опозиції.

В опозиції нагадали, що Володимир Деркач був активним учасником голодування чорнобильців у Донецьку і не погодився за гроші припинити відстоювати права громадян.

«Після цього проти нього була порушена кримінальна справа. Деркачу інкримінували підробку документів, які дозволили йому отримати статус потерпілого від техногенної катастрофи», - йдеться у повідомленні.

«Очевидно зрозумівши, що не вдасться зліпити справу про статус чорнобильця, влада вирішила порушити нову абсолютно безглузду справу, звинувачуючи опозиціонера у побитті якогось студена минулого місяця», - наголошують в опозиції.

Сьогодні Деркача викликають на допит до Пролетарського райвідділу міліції.

На кандидата від опозиції постійно здійснюється психологічний тиск. Зокрема, серед ночі до нього приїжджали 7 працівників міліції, які, закривши дверний глазок, представлялися то сусідами, то сантехніками, і вимагали відкрити двері.

В об’єднаній опозиції наголошують, що Деркач не має жодного відношення до цих кримінальних справ і є законослухняним громадянином, якого переслідують лише через його опозиційну діяльність.

«У владі дуже переживають через те, що в даному виборчому окрузі живе багато шахтарів, а кандидат від об’єднаної опозиції є шахтарем і чорнобильцем і має велику підтримку серед виборців», - йдеться у повідомленні.

Кандидатом від влади по 41-му мажоритарному округу є голова фракції Партії регіонів в Донецькі облраді Олександр Бобков.

Об’єднана опозиція «Батьківщина вимагає від влади закрити всі сфабриковані справи проти Володимира Деркача і припинити політичні переслідування своїх кандидатів.

Як повідомлялось, наприкінці липня опозиція вже заявляла, що у Донецькій області почалася чергова хвиля репресій щодо опозиційних політичних сил. Зокрема, 24 липня ув місті Маріуполі проведено обшуки у депутатів міської ради Ігоря Решетняка та Олександра Романюка, які є кандидатами в народні депутати за двома мажоритарними округами. Загалом правоохоронці провели 8 обшуків на квартирах родичів, друзів, директорів компаній, де дружина Решетняка має 5%. Також проведено обшук і у неї вдома.

19 липня працівники обласної податкової міліції в Маріуполі провели обшук офісу компанії, що належить дочці голови Донецького обласного передвиборчого штабу об’єднаної опозиції «Батьківщина» Олександра Ярошенка.

Раніше донецький регіональний штаб опозиції повідомляв про одразу декілька випадків тискуна представників об’єднаної опозиції в області.

Як повідомлялося раніше, Комітеті виборців України повідомив, що у Донецьку Партія регіонів публічно оголосила про застосування адміністративного ресурсу на майбутніх парламентських виборах.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.