Комуністичні фішки навколо ідола Леніну

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 6.08.2012 18:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18055

Київський апеляційний адміністративний суд зобов’язав мерію Черкас відновити пам’ятник Володимиру Леніну «на попередньому місці і в попередньому стані».

Демонтований у 2007 р. пам’ятник Леніну у Черкасах

Про це йдеться у постанові суду від 2 серпня.

Таким чином, Київський апеляційний адмінсуд залишив в силі рішення Соснівського районного суду від 20 грудня 2011 року.

Міський голова Черкас Сергій Одарич наголосив, що виконавчий комітет Черкаської міської ради оскаржуватиме це рішення. Зокрема, міська влада збирається подати касацію у Вищий адміністративний суд України. «Рішення суду першої інстанції – воно маразматичне. І якось дивно, як апеляція могла таке рішення залишати в силі. Тому оскаржуватимемо далі. А в разі чого – будемо відновлювати», – сказав Сергій Одарич.

Водночас земля, де суд вимагає відновити пам’ятник Леніну, нині перебуває не на балансі міста, а в управлінні обласною радою. Окрім того, зазначає керуючий справами Черкаського міськвиконкому Микола Кудрявцев, усі рештки від пам’ятника Леніну та постаменту роздроблені. «Тому відновлення потребуватиме дуже великих коштів з міського бюджету, котрі доцільно було б використати на більш необхідні для міста речі», – додав Микола Кудрявцев.

У Черкасах пам’ятник Володимиру Леніну демонтували у листопаді 2008 року. Однак прихильник Комуністичної партії Микола Гуріненко подав до суду на виконавчий комітет Черкаської міської ради із вимогою визнати рішення про демонтаж пам’ятника Леніну незаконним та повернути його на центральну площу міста. Соснівський районний адміністративний суд частково задовольнив позов та зобов’язав виконавчий комітет міської ради Черкас відновити пам’ятник на попередньому місці.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.