КВУ боротиметься з фальсифікаторами за допомогою технічного прогресу

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 7.08.2012 16:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18058

ЦВК зареєстрував Комітет виборців Україні офіційним спостерігачем на чергових парламентських виборах 28 жовтня. У свою чергу, КВУ планує для спостереження використати новітні технології, зокрема, соціальні мережі та геолокаційні сервіси.

Як повідомила прес-служба КВУ, відповідне рішення ЦВК ухвалила 6 серпня 2012 року.

За словами голови правління КВУ Олександра Черненко, довготермінові спостерігачі КВУ уже з травня працюють на округах, а у день голосування КВУ планує залучити до роботи на дільницях не менше 3000 спостерігачів. КВУ також закінчує розробку інтерактивної карти порушень, дописувачами якої зможе стати кожен виборець.

Як відмітили в КВУ, з 1 серпня розпочала роботу телефонна гаряча лінія «Право на вибір-2012» - (044) 425-21-66, 425-23-01. За цими номерами виборці зможуть отримати кваліфіковану консультацію від юристів організації із питань виборчого законодавства, повідомити про порушення, вчинені учасниками виборчого процесу, дізнатися про можливі шляхи захисту своїх прав та інтересів.

Довідка: Геолокація - виявлення реального географічного положення (країна, місто) комп´ютера, з´єднаного з мережею Інтернет, мобільного пристрою, що отримується на основі IP-адреси, даних, вбудованих в програмне або апаратне забезпечення, або іншої інформації.

Як повідомляли «Коментарі», для спостереження за парламентськими виборами в Україну восени 2012 року Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ (БДІПЛ ОБСЄ) направить 100 довгострокових і 600 короткострокових спостерігачів.

СНД має намір направити 200 спостерігачів на вибори Верховної Ради, які пройдуть 28 жовтня.

Верховна Рада ухвалила закон, за яким виділила ЦВК майже 1 млрд. грн. для оснащення виборчих дільниць на парламентських виборах системами відеоспостереження.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.