З віртуального світу. Мінагропрод не побачив неврожаю в Україні

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 8.08.2012 14:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18064

Цього року врожай зерна в Україні сягне 47 мільйонів тонн і, таким чином, за обсягом стане третім найбільшим за всі роки незалежності.

Про це в ефірі Радіо Свобода заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Микола Безуглий.

«Я б не сказав, що цьогорічний врожай буде низьким. Урожай поточного року буде третім за всі роки незалежності України. Рекорд встановили торік, другий показник – 2008 рік: 53 мільйони тонн. А найгірший показник – у 2003 році: 20 мільйонів тонн зерна. За десятиліття, після того, як була приватизована земля, аграрний бізнес в Україні зробив надзвичайно багато для освоєння сучасних технологій», – наголосив він.

За словами Миколи Безуглого, якби не посуха, внаслідок чого фермери південних, центральних та східних регіонів втратили частину зернових культур, цьогорічний врожай зерна сягнув би 60 мільйонів тонн.

На внутрішньому ринку Україна в середньому споживає 27-28 мільйонів тонн зерна.

Раніше сьогодні прем’єр Микола Азаров наголосив, що ціни на хліб в Україні не підвищуватимуться, а зібраний врожай зернових суттєво перевищить внутрішній попит.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.