Гримаси правосуддя. У Харкові через “загрози життю ” суд заборонив акцію проти “язика”. Регіонам можна

Автор/джерело -  © Українська правла



Дата публiкацiї - 9.08.2012 22:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18078

У Харкові заборонили проведення безстрокової акції противників закону “Про основи державної мовної політики” на площі Свободи з 10 серпня.

Відповідне рішення ухвалив Харківський окружний адмінсуд, задовольнивши адміністративний позов Харківської міськради.

"Суд звертає увагу на те, що існує загроза безпеці та життю як учасників заходу, так і громадян міста, а значить, проведення мітингу не є можливим", - йдеться в постанові суду.

У мотивувальній частині документа наголошується, що акція може ускладнити рух транспорту, зробити негативний вплив на здоров’я її учасників і т.д.
"Відповідно до інформації Департаменту охорони здоров’я міської ради тривалий вплив підвищеної температури і сонячної радіації негативно впливає на фізичний стан організму людини, послаблює стійкість людини до перегріву...", - сказано в постанові.

"Управління МВС в Харківській області представило інформацію про те, що проведення подібних заходів у центрі міста вимагає відвернення значного кількості особового складу, що негативно впливає на стан правопорядку в інших районах міста, змушує перекривати рух транспорту на прилеглих вулицях, що негативно впливає на щоденну життєдіяльність громадян, які не беруть участь у заході", - зазначає суд.
Тим не менш, учасники акції мають намір продовжувати її, незважаючи на заборону.

Раніше в четвер вдень у Харкові перед оперним театром відбувся мітинг Партії регіонів на підтримку закону "Про основи державної мовної політики", повідомила прес-служба партії.

Учасники мітингу, близько тисячі осіб, прийшли з партійними і державними прапорами, білими і синіми повітряними кульками і плакатами "Ми хочемо говорити рідною мовою", "Підтримаємо рідну мову - підтримаємо закон про мови".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.