За чесні вибори. Суд заборонив «Свободі» агітувати в 7 селах Криму

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 9.08.2012 23:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18079

Окружний адміністративний суд Севастополя 7 серпня виніс постанову про заборону партії ВО «Свобода» розміщати агітаційні намети в селах Орлівка, Фруктове, Верхньосадове, Кача, Любимівка, Вишневе й Осипенко з 8 по 21 серпня.

Про це сказано в постанові суду.

У матеріалах справи сказано, що "Свобода" мала намір провести таку акцію з метою поширення інформації про діяльність і пропаганди ідей і цілей організації.

Однак суд з’ясував, що представники партії повідомили про це районну адміністрацію всього за день до акції.

Суд назвав такий короткий строк недостатнім для відповідних органів для забезпечення безперешкодного проведення мирних зборів і підтримки громадського порядку.

Крім того, представники партії зазначили у своєму повідомленні тільки назви населених пунктів, без вказання конкретних учасників, адрес і місць проведення акції.

Як повідомлялося раніше, Одеський окружний адміністративний заборонив "свободівцям" проведести акцію до річниці з дня народження лідера ОУН Степана Бандери в Одесі 1 січня 2012 року.

У 2010 році співробітники міліції затримали 6 підозрюваних у провокації заворушень під час візиту кандидата в в президенти Олега Тягнибока в Севастополь. Тоді проти візиту лідера "Свободи" протестували близько 1 500 осіб, серед яких були активісти політичних партій й організацій міста: Партії регіонів, Комуністичної партії, Російського блоку, Прогресивної соціалістичної партії, Російської єдності.

Вони принесли із собою плакати й транспаранти з гаслами "Фашизм не пройде!", "За Батьківщину, за Крим!", "Титульні нації?", "Україна, хто тобі дорожче?" (на цьому плакаті були зображені поруч літній ветеран ВВВ в орденах і молодій нацист), "Міліція, ти з ким?", "Смерть фашизму!".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.