Черновецький дає задній хід у тарифному питанні

Автор/джерело -  © НТН



Дата публiкацiї - 29.12.2006 23:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1808

Тарифи на комунальні послуги в Києві таки зростуть. Утім, не у 3,4 рази, як повідомлялось раніше, а в 1,9 рази. Про це у п’ятницю сповістив київський міський голова.

Проте ще учора секретар Київради Олесь Довгий озвучив дещо іншу цифру. За його словами, ціни підвищаться у 2,5 рази для заможних киян і в 1,9 - для малозабезпечених жителів столиці. Квитанції до киян з новими цифрами надійдуть вже на початку січня - чиновники радять платити.

В останні дні року під касами банків - черги. Кияни намагаються увійти в новий рік без боргів. З 1 січня ще місяць тому їм обіцяли більш ніж утричі підняти тарифи. Реакція багатьох виражається короткою фразою: нема слів.

Однак столичні житлово-експлуатаційні контори поки що в очікуванні. Квартплату по-новому - у 3,4 рази перерахували, але що писати людям у квитанціях, які вони почнуть отримувати з 4 січня, не знають.

Головний бухгалтер ДЕЖ №905: «У нас ще ці тарифи ніяк не розписані... Єдине, дали розпорядження на збільшення тарифів».

Ситуацію прояснив київський міський голова. Мітинги і протести столичної опозиції і тверда позиція Міністерства юстиції, вочевидь, таки далися взнаки. Тарифи, порадував Леонід Черновецький, зростуть, але не в 3,4, а в 1,9 рази. Тим часом київський мер погоджується, що буде частина людей, які не платитимуть. Але цей частина невелика - за його прогнозами, відсотків 10. Однак обіцяє, неплатників жорстоко не карати.

Леонід Черновецький, київський міський голова:
«Нынешняя власть не допустит выселения ни одного человека, ни из одной квартиры. Пока я живой, никто не потеряет жилплощади».

Тим часом перший заступник мера Анатолій Голубченко додає: платити більше таки доведеться. Вже у січні надійдуть квитанції з новими тарифами. Якщо ж борги зростатимуть, у мерії розглядають варіант продажу майна неплатника.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.