Центрвиборчком закликає прокуратуру якось відреагувати на «армію» кандидатів-двійників

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 10.08.2012 20:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18085

У Центральній виборчій комісії (ЦВК) стурбовані збільшенням випадків реєстрації кандидатів-двійників у мажоритарних округах і сподіваються на відповідну реакцію з цього приводу з боку правоохоронних органів.

Зокрема, повідомив член комісії Михайло Охендовський, у Центрвиборчком надходять документи на реєстрацію кандидатів, у яких такі ж прізвища, ім’я та по батькові, як і у інших кандидатів, які вже мають підтримку виборців і балотуються в тому ж окрузі.

За словами члена ЦВК, це не що інше, як «печерна технологія», і він сподівається, що правоохоронні органи дадуть адекватну оцінку подібним випадкам.

Як приклад він навів випадок, коли в окрузі № 222 (Київ) одна з партій подала документи про висунення людини, яка проживає в місті Волноваха (Донецька обл.) і є однофамільцем вже зареєстрованого в цьому окрузі кандидата. Цей висуванець звернувся до ЦВК із заявою про те, що він не давав згоди балотуватися, і що всі документи, подані від його імені, є підробленими.

Охендовський заявив, що кількість таких випадків збільшується, що викликає серйозні побоювання у ЦВК. За його словами, до правоохоронних органів повинні звертатися самі кандидати, які вважають, що висунення їх однофамільців порушує їх право бути обраними.

У той же час, за його словами, ЦВК також має намір заявити про свою позицію з цього приводу шляхом обговорення цієї проблеми.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.