Цензура в дії. Нацрада взялася вирішувати, що треба дивитися українцям, а що - ні?

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 14.08.2012 18:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18104

Директор кабельного оператора «Городское строительство» Анатолій Ходирєв заявляє, що відключення телеканалу ТВі у Донецьку викликане рішенням Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про включення всіх цифрових телеканалів до універсальної програмної послуги.

«Це рішення ми маємо виконати. Це стало причиною того, що низка українських телеканалів, які не входять в універсальну програмну послугу залишать сітку мовлення кабельних операторів», - сказав Ходирєв.

Однак, які ще телеканали залишать сітку мовлення кабельних операторів, він не називає. «Це питання обговорюється», - додав він.

Також Ходирєв запевнив, що ТВі цікавий певній частині абонентів операторів, тому він буде переведений у цифровий пакет.

Нагадаємо, телеканал ТВі зник з кабельного телебачення «Формат» у Маріуполі. Як зазначають місцеві глядачі, замість нього транслюють канал «Донбас». У свою чергумешканці Донецька повідомили, що у понеділок у них замість ТВі в ефірі з’явився російський «Дом Кино».

РанішеТВі було вимкнено в мережах операторів кабельного телебачення, що працюють під торговою маркою «Тріолан», в 11 містах України. Замість ТВі транслюється телеканал Національного банку України «Банк-TV» (БТБ).

«Тріолан» також пояснив, що технічний збій і заміна ТВі на БТБ сталися під час виконання рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про включення всіх цифрових телеканалів до універсальної програмної послуги.

Нацрада з телебачення й радіомовлення заявила, що не може вплинути на «Тріолан».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.