Гепа рулить. У Харкові вночі з ножами напали на «мовний майдан»

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 15.08.2012 11:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18110

У ніч на середу невідомі молоді люди напали на учасників «мовного майдану" в Харкові.

Про це повідомили активісти.

"14 серпня після чергової спроби харківської міської влади розігнати мовний протест активісти перемістилися в сад Шевченка до пам’ятника Кобзарю. 15 серпня вночі близько 01.15 до місця розташування акції підбігли чотири молодики в спортивних костюмах з капюшонами, зламали і вкрали чотири українських державних прапора», — розповіли учасники акції.

За словами активістів, молодики також порізали ножами, порвали на шматки і вкрали агітаційні матеріали та речі.

Активісти відзначили, що щоночі о 01.00 в саду Шевченка вимикається світло, про це було відомо, тому нападники «діяли організовано і сплановано».

«Співробітники міліції, які більше місяця цілодобово стежили за мовним протестом (поруч постійно перебували патрульні міліцейські машини) саме в цю ніч "випадково» зникли в невідомому напрямку», — додають активісти.

«Однозначно можна говорити, що напад на протестуючих спланований і зрежисований міською владою, синхронні дії бандитів і працівників міліції є цьому переконливим підтвердженням», — вважають учасники акції.

Вони також підкреслили, що «йде щоденний тиск і переслідування харківською міськрадою мовного протесту, працівники Кернеса вже домоглися п’яти судових заборон акції, майже щодня приходять держвиконавці та незаконно змушують протестуючих переміщатися на інше місце, на активістів регулярно складають сфабриковані протоколи про адмінпорушення».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.