За чесні вибори. Столична міліція фіксує особисті дані агітаторів від кандидатів опозиції

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 15.08.2012 16:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18114

В Дарницькому районі дільничний міліціонер перешкоджав законній діяльності агітаторів від Об’єднаної опозиції.

Про це розповіла нардеп - "нунсівка", кандидат по мажоритарному округу №216 Києва (Дарницький та Дніпровський райони) Ксенія Ляпіна.

"Мені вони розповіли цю історію по телефону. Це сталося із громадськими агітаторами, які добровільно погодилися роздавати газети "Батьківщини" і мої листівки. Вони не в наметах стоять, а пересуваються по мікрорайону. У них є бейджі, що вони представники громадського комітету підтримки. Дільничий, як він сказав, що він дільничий, у відповідності до закону "Про міліцію" не назвав свого прізвища, причини, з яких він підійшов і цікавився інформацією. Він цікавився прізвищем, ім’ям, по-батькові цих людей, хоча на бейджах це було написано, і він це просто переписував. Також він цікавився місцем проживання. Агітатори у переважній більшості є мешканцями Дарницького району, власне виборцями, які самі згодились брати участь у агітаційних заходах, бо це поруч із їхніми домами. Ми розглядаємо це як тиск", - сказала нардеп.

За її словами, надання такої інформації дільничим може привести до того, що вони будуть в той, чи інший спосіб тиснути на цих громадських активістів.

"Він переписав імена, прізвища, по-батькові людей, бо вони просто були на бейджах. Ті чотири громадських активіста не хотіли називати свою точну домашню адресу. З’ясувати чи справжній був цей дільничий, наше завдання. На жаль, ніхто з них не мав із собою фотоапарата, щоб зафотографувати. Власно кажучи, цей чоловік не дуже прагнув бути зафотографованим. Тому у нас немає відеофіксації. Але будемо цікавитися в райвідділку, хто ж там дільничий на цих вулицях", - каже політик.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.