Хроніки “покращення”. Студенти вимагають підвищення стипендій до прожиткового мінімуму

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 16.08.2012 21:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18128

Молодіжні організації влаштували сьогодні в Києві акцію проти зменшення стипендій. Вони вимагають підвищити стипендії до рівня прожиткового мінімуму та повернути гроші, які студенти втратили у липні та серпні після скасування індексації стипендій у червні.

Учасники акції символічно виклали на майдані Незалежності копійками слово «Стипендія», закликаючи владу не робити стипендії «копійчаними».

Представники Української асоціації студентського самоврядування стверджують, що за цей період стипендії зменшилися в середньому на 200 гривень, а загальна сума невиплачених коштів становить понад 100 мільйонів гривень.

Голова громадської організації «Молодий рух» Іван Крулько заявив, що студенти подадуть судовий позов із вимогою скасувати урядову постанову про зміну порядку індексації стипендій. «Якщо 1 вересня студенти на своїх карткових рахунках не побачать відшкодування коштів за літні місяці, то влада побачить ще один Майдан – це буде студентський Майдан», – сказав він.

Після студентських протестів у липні уряд видав постанову, що з вересня відновлює розмір базової стипендії, однак акції не припинилися.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.