Об’єднана опозиція - лідер симпатій виборців

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 17.08.2012 15:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18133

Якби парламентські вибори відбулися найближчим часом, до Верховної Ради пройшли б 4 політичні сили

Як повідомив Центр Разумкова, про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного з 27 липня по 9 серпня.

За результатами опитування, найбільше голосів виборців отримала б Об´єднана опозиція «Батьківщина». За неї готові проголосувати 26,2% тих, хто має намір брати участь у виборах.
Партію регіонів готові підтримати 24,6% виборців, партію «УДАР Віталія Кличка» - 11,8%, Комуністичну партію - 9,4%.

Близькими є до подолання 5-процентного бар´єру також партія Наталії Королевської «Україна - Вперед» (4,3%) та ВО «Свобода» (4,2%). 15,4% тих, хто має намір взяти участь у виборах, ще не визначилися, за кого голосувати .

ВО «Батьківщина» і політичну партію «УДАР» найчастіше підтримують виборці Західного і Центрального регіонів, Партію регіонів і КПУ – виборці Сходу і Півдня, ВО «Свобода» - Заходу країни.
В цілому, як відзначають соціологи, ситуація напередодні виборів характеризується низьким рівнем оптимізму населення. Майже дві третини (63 %) респондентів дотримуються думки, що події в Україні розвиваються в неправильному напрямку. Так вважають більшість жителів усіх регіонів - від 54% жителів Півдня до 74% жителів Заходу країни.

Опитування проводилося дослідницькою компанією «ГФК Юкрейн», Соціологічною групою «Рейтинг», Центром соціальних і маркетингових досліджень «Социс» і Центром Разумкова з 27 липня по 9 серпня 2012 року. Було опитано 10979 респондентів віком від 18 років у всіх областях України, Києві та АР Крим за вибіркою, що репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками.

Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 1,0% з імовірністю 0,95.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.