Уряд США висловив своє ставлення до другого засудження Луценка

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 17.08.2012 23:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18139

Сьогодні уряд США відреагував на вирок Печерського суду у кримінальній справі проти лідера партії «Народна Самооборона» Юрія Луценка.

Про це повідомляє Голос Америки.

«Сполучені Штати розчаровані вироком у судовому процесі над колишнім міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком. Політично мотивоване переслідування опозиційних лідерів, включно із паном Луценком і колишнім прем’єр-міністром Юлією Тимошенко, викликає серйозні занепокоєння щодо відданості уряду України демократії і верховенству права. Ми беремо до уваги рішення українського апеляційного суду, оголошене на початку цього тижня, відпустити колишнього виконувача обов’язків міністра оборони Валерія Іващенка, який також був ув’язнений на сумнівних підставах, і закликаємо уряд України звільнити пана Луценка та пані Тимошенко, які, на нашу думку, повинні мати необмежену можливість повною мірою брати участь у політичному житті». - говориться в урядовій заяві.

Як повідомлялося раніше, сьогодні екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка засуджено до двох років обмеження волі за продовження терміну стеження за водієм колишнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентином Давиденком.

Захист Луценка вже звинуватив суддю у фальсифікації вироку на користь звинувачення.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.