Харківська міськрада протягує “язик” під посиленою охороною “Беркуту”

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 20.08.2012 13:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18144

У Харкові перед будівлею Харківської міськради проходить пікет противників мовного закону, приурочений до позачергової сесії, на яку винесено питання про реалізацію положень закону в Харкові.

Ще о 10.00 перед будівлею зібралися до 30 осіб, пізніше їх кількість зросла до 100. Люди прийшли з державними прапорами та прапорами партії "Наша Україна", з плакатами "Харків - місто українське" і т.п. Серед протестувальників також - представники "Батьківщина" та ВО "Свобода". Деякі учасники акції одягнені у вишиванки.

Пізніше учасники акції протесту зробили спробу прорватися в будівлю міськради. Міліція не пропустила їх, перед входом в будівлю виникла бійка.

До Харківської міськради згодом прибули бійці спецпідрозділу "Беркут". Разом з міліцією їм вдалося відбити атаку учасників пікету.

Наразі центральний вхід в будівлю міськради охороняє подвійний кордон міліції і "Беркуту". Вони не пускають в будівлю нікого. Депутати, які приїхали на позачергову сесію міськради, змушені заходити в будівлю через інший корпус. Частина учасників пікету сидить перед ними на сходинках і скандують "Ганьба!", "Руки геть від мови!", "Ні регіональній мові!", "Ні русифікації!".

Як повідомлялося раніше, російську мову зробили регіональною на Одещині, на Запоріжжі, на Херсонщині, на Донеччині, на Луганщині та на Дніпропетровщині.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.