До Львова для наведення порядку прибули російські десантники

Автор/джерело -  © UAINFO



Дата публiкацiї - 21.08.2012 03:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18152

20 серпня 2012 р. до Львова прибула делегація 76-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії із Пскова (ВПС Росії). Спрямовуються вони в 80-й окремий аеромобільний полк Сухопутних військ Збройних Сил України.

Фото з «братських» навчань. «Братський» інструктор на українській землі вчить українських солдатів стріляти по українським виборцям

Це перший подібний візит такого роду за всю історію незалежної України.

В офіційних повідомленнях йде мова про те, що елітний російський полк буде «передавати досвід» українським колегам. В першу чергу «досвід» цей зводиться до «боротьби з незаконними формуваннями» і «наведення правопорядку».

Останній випадок передачі подібного «досвіду», а при необхідності і відпрацювання військових дій на території України спостерігався під час навчань на полігоні «Широкий лан» у Миколаївській області. В кінці липня 2012 українські, російські та білоруські спецпідрозділу освоювали там тактику «відновлення конституційного ладу» в одній з трьох країн-учасниць. Простіше кажучи, вчилися силового придушення мирних політичних революцій.

Не дивно, що навчальна обстановка відпрацьовувалася військовими (!) саме на території України. Як відзначають політологи, положення режиму Януковича порівняно з системами влади Лукашенка і Путіна найбільш хитке. 28 жовтня 2012 відбудуться вибори до Верховної Ради України, результат яких в будь-якому випадку буде не на користь правлячої в країні Партії регіонів. 76-а дивізія, що прибула до Львова, має досвід «наведення порядку» у Вірменії, Азербайджані, Грузії, Киргизії, Прибалтиці, Придністров’ї, Північній та Південній Осетії, не кажучи вже про Чечню, де при виконанні службових обов’язків загинуло 120 бійців дивізії.

«Братська допомога» в рамках ОДКБ, створеної на противагу розширенню НАТО, в «наведенні порядку» і придушенні масових вуличних заворушень не так давно була продемонстрірованна в Казахстані. Тоді Олександром Лукашенком у Казахстан був відправлений загону білоруського ОМОНу. Для утихомирення повсталих нафтовиків Жанаозен.

Білоруські спецназівці не церемонилися з протестуючими казахами і стріляли на ураження, затоптуючи поранених. Цим-то, напевно, і привертає метод використання іноземних «братніх» солдатів для боротьби з демократичними революціями.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.