Опозиційному кандидату “шиють” кримінал?

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 21.08.2012 17:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18160

У Криму міліція затримала кандидата в депутати від опозиції Ігоря Лесіва за підозрою у замаху на вбивство.

Такий висновок можна зробити з повідомлення сектору зв’язків з громадськістю ГУМВС України в Криму.

У повідомленні не вказано прізвище затриманого, однак джерело Української правди в правоохоронних органах підтвердило, що мова йде про Лесіва.

При цьому в повідомленні МВС категорично заперечують можливість політичного підтексту у затриманні.

"Ми офіційно заявляємо про те, що ніякого політичного підґрунтя в даному затриманні немає, співробітники міліції діють строго в рамках правового поля, з дотриманням чинного законодавства та без урахування політичних переконань як затриманого, так і потерпілого", - сказано в повідомленні сектор зв’язків з громадськістю ГУМВС України в Криму.

За інформацією МВС, 19 серпня о 21:30 міліція отримала повідомлення, що до лікарні був доставлений 43-річний чоловік з декількома різаними ранами обличчя та тулуба.

20 серпня ц.р. Слідчим управлінням кримського міліцейського Главку була порушена кримінальна справа за ознаками складу злочину за статтею замах на вбивство.

Ця стаття передбачає позбавлення волі строком від 7 до 15 років.

"Громадянин, обґрунтовано підозрюваний у скоєнні даного злочину, був затриманий в порядку за підозрою у скоєнні злочину та поміщений в ізолятор тимчасового утримання Чорноморського райвідділу міліції", - сказано в повідомленні.

"Затриманий був допитаний, йому були роз’яснені його права, надана можливість зв’язатися з захисником", - додали у прес-службі.

В МВС додали, що "вина затриманого підтверджується наявною свідчою базою".

"На даного громадянина прямо вказав потерпілий і кілька свідків події, зокрема, неповнолітні свідки. Були вилучені речові докази, в т.ч. знаряддя вчинення злочину", - сказано в повідомленні.

"В даний час в рамках кримінальної справи призначено проведення низки експертиз, у тому числі судово-медичної", - додано в коментарі.

Раніше об’єднана опозиція заявила про затримання міліцією їхнього кандидата в депутати у селищі міського типу Чорноморське у Криму Ігоря Лесіва.

Вони підкреслили, що Лесів є єдиним реальним конкурентом кандидата від Партії регіонів Олександра Нечаєва – "ставленика олігарха Дмитра Фірташа".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.