Табачник каже, що русифікувати освіту захотів не він, а вчителі

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 22.08.2012 12:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18166

Міністр освіти Дмитро Табачник вважає, що ухвалений мовний закон дозволить вчителям і учням більше зосередитись на якості освіти, а школи залишаються українськими.

Таку думку він висловив під час брифінгу в Харкові, відповідаючи на питання про вплив мовного закону на шкільні навчальні програми.

"Це безумовно вплине на навчальні програми тільки в одному напрямку: це дасть можливість учителям більше зосередитись на якості освіти", - сказав він.

"Для всіх шкіл лишається державний стандарт – українська мова та література обов’язково, скрізь буде тестування, перехідні екзамени. Нічого нового немає", - сказав Табачник.

Він підкреслив, що вже два роки школи замовляють підручники тією мовою, якою реально ведеться викладання.

"Два роки тому я заборонив ґвалтувати і силувати шкільні колективи і нав’язувати підручники не тією мовою, якою реально відбувається процес викладання", - наголосив він.

"Зауважу, що в Україні всі школи з усіма мовами викладання – українські школи, бо вони фінансуються з бюджету територіальних громад України. Тобто українська школа зі словацькою мовою викладання, українська школа з угорською мовою викладання, українська школа з російською мовою", - пояснив міністр.

"Я сказав, що треба просто робити так, як хочуть учителі. Другий рік поспіль у нас всі школи замовляють підручники згідно державному замовленню тією мовою, якою реально ведеться викладання", - сказав Табачник.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.