Янукович у Харкові залишив прес-конференцію після запитання про мовний закон

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 22.08.2012 16:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18172

Президент України Віктор Янукович несподівано залишив прес-конференцію після відповіді на запитання кореспондента Радіо Свобода про мовний закон.

Запитання журналіста звучало так: «Ухвалення мовного закону і тепер ухвалення рішень у містах щодо реалізації цього закону роз’єднали країну. Спорт об’єднав, а це питання, можна сказати, роз’єднало. Чи це те, чого прагнула ваша політична сила і головне – чому ви відкривали сьогодні пам’ятник у Харкові регіональною російською мовою?».

У відповідь Янукович заявив: «Я завжди говорю в будь-яких регіонах мовою людей, які там живуть. А розколюють Україну ті, хто вносить такі пропозиції і ставить такі питання, без урахування точки зору людей, які живуть на цій землі. Я завжди був прихильником того, щоб розуміння було в державі і злагода, незалежно від того, в якому регіоні жили люди. Фінансування, ставлення до людей, соціальні програми для всіх будуть однакові».

«Ми ніколи не будемо ділити людей залежно від того, хто якою мовою розмовляє і в якому регіоні живе. Всі люди однакові», – сказав Президент і вийшов. Після цього прес-конференцію закінчили.

Віктор Янукович у Харкові взяв участь в урочистостях із нагоди відкриття монумента Незалежності. Перед харків’янами він виступав російською мовою.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.