Марсохід “Кьюріосіті” зафіксував НЛО?

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 27.08.2012 11:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18185

Відеокамери американського марсохода “Кьюріосіті” перед своїми першими випробуваннями, зафіксували на планеті Марс переміщення дивних літаючих об’єктів.

Ці кадри викликали бурю навколонаукових суперечок в західних ЗМІ.

Експерти з НАСА запевняють, що ці об’єкти, прийняті багатьма за міжгалактичні кораблі, - звичайнісінькі плями на блукаючих зображеннях. Технічне пояснення елементарне: ровер "Кьюріосіті" віддалений від Землі на 560 млн км і будь-які перешкоди у відео або ж фото картинках цілком очікувана річ.

Однак багато з тих, хто вірить у існування позаземного життя, вирішили спростувати думку експертів НАСА. Провели свої експерименти, як наприклад, пропустити фото через кілька фільтрів. Ширяють над марсіанським горизонтом точки при великому бажанні дійсно можна прийняти за інопланетний транспорт.

Втім, у експертів з оптики - інша думка. За їх словами, точки - це або невеликі пошкодження об’єктива цифрової камери Curiosity, або взагалі частинки марсіанській пилюки. Також є думка, яку пропонує фахівець з відео Марк Дантон, "в реальності все це - технічні аномалії завбільшки з піксель. Швидше за все, це "колоті" пікселі з тепловізора, які при зйомці в розрядженій атмосфері Червоної планети впадають в очі швидше, ніж у звичній нам активній атмосфері Землі ".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.