Бойові будні «Бригади СРУ»: служба зовнішньої розвідки РФ розробляє методи управління соцмережами

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 27.08.2012 11:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18186

Служба зовнішньої розвідки Росії розробляє нові методики моніторингу блогосфери з метою формування громадської думки в соціальних мережах.

За даними видання КоммерсантЪ, у січні-лютому 2012 року СЗР провела три тендери на дослідження з кодовими позначеннями «Шторм-12», «Монітор-3» і «Диспут», пише Кореспондент.net.

З текстів трьох конкурсних завдань, які є в газети, випливає, що держзамовник ФКУ «Військова частина N54939», яка входить до системи СЗР, запросив розробити програми для «дослідження методів розвідки інтернет-центрів та регіональних сегментів соціальних мереж» (шифр «Диспут») на 4,41 млн руб., «дослідження методів негласного управління в інтернеті» (шифр «Монітор-3») на 4,99 млн руб., а також провести науково-дослідну роботу із розробки «засобів просування спеціальної інформації в соціальних мережах» (шифр «Шторм-12» ) на 22,8 млн руб..

КоммерсантЪ пояснює, що, згідно з планами, спочатку моніторити блогосферу буде система «Диспут», яка повинна займатися "дослідженням процесів формування співтовариств інтернет-центрів поширення інформації у соціальних мережах" та "визначенням факторів, що впливають на популярність і поширеність відомостей".

Потім отриману інформацію буде аналізувати система «Монітор-3». Її завдання - "розробка методів організації та управління в інтернеті віртуальним співтовариством залучених експертів, що передбачають постановку завдань, контроль роботи в соціальних медіа та регулярне отримання від експертів інформації в заданих предметних областях".

На основі отриманих даних надсилати потрібну інформацію в соцмережі почне система «Шторм-12».

Очікується, що системи «Монітор-3» і «Диспут» будуть готові вже в 2012 році, а Шторм-12 - в 2013 році. Безпосереднім виконавцем всіх трьох конкурсів стала компанія Ітеранет. Її гендиректор Ігор Мацкевич (в минулому - перший заступник начальника Інституту криптографії, зв’язку та інформатики Академії ФСБ) від коментарів відмовився.

На першому етапі випробувати нові методики будуть на країнах Східної Європи, що входили до складу Радянського Союзу

За словами джерела видання, після того, як розробка завершиться, розпочнуться попередні випробування, які повинні будуть довести ефективність системи. На запитання про те, на яких саме країнах ці розробки будуть випробувані, джерело відповіло ухильно: "На першому етапі це можуть бути країни Східної Європи, що входили до складу Радянського Союзу".

Нагадаємо, у лютому Володимир Путін заявляв, що інтернет та соціальні мережі перетворилися на ефективний інструмент політики і часто використовуються для маніпулювання суспільною свідомістю і прямого втручання у внутрішні справи суверенних держав.

Від «Аратти». З огляду на засилля "хохлосрачу" на багатьох українських інтернет-ресурсах, можна битися об заклад, що українські спецслужби давно вивісили білий прапор в інформаційній війні сусідньої країни проти нашої держави, а то й перейшли на її сторону...


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.