Третина виборців у Донецькій області не збираються йти на вибори

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 27.08.2012 18:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18193

В регіонах, де традиційно підтримують Партію регіонів, найбільше людей, що не визначилися чи підуть вони на вибори.

Про це під час прес-конференції сказала директор фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна.

"30% у Донецькій області не збираються йти на вибори. 20% не визначилися. Це половина населення. Підуть вони на вибори чи ні - це знак питання. В західному регіоні абсолютна більшість підтримує опозицію. В центрі менше, але також підтримують опозицію. На Півдні і Сході ділиться. Там опозицію підтримують мало, це 2-4 %, але вони діляться майже порівну між тими, хто підтримує владу і тими, для кого не має значення — влада чи опозиція", - сказала експерт.

За її словами, коли починала набирати вагу партія "УДАР" Віталія Кличка її електорат був рівномірно розподілений по країні.

"Потім він почав зсуватися на захід, і зараз теж перебуває у більшості своїй у помаранчевому полі, набираючи найбільше у Західному і Центральному регіоні. Слід звернути увагу ще й на віковий розподіл. Наприклад, той же Кличко, який набирає достатньо високий відсоток. Зараз у нього явно переважає молодь у віці 18-29 років. У молоді цього віку політична партія "УДАР " набирає майже 22%. А от серед людей 55 років і старше не більше 5%. Молодь не такий надійний електорат. Ми чудово знаємо, що частина молоді, яка відповідає у опитуваннях, що вона прийде і проголосує, іноді і живе не за місцем реєстрації. Можуть бути несподіванки", - додала Бекешкіна.

Вона додала, що згідно опитуванням, 51% олюдей повністю впевнені у своєму виборі і його не змінять.

"Так вони кажуть. Але ці відсотки - це середня температура по шпиталю. Впевненість у своєму виборі істотно вища щодо старих партій: "Батьківщини", "Свободи", "Партії регіонів". У молодих політичних сил - "УДАРу" і партії Королевської, не більше 40% впевнені, що проголосують за них. Тут теж можуть бути зміни", - наголосила вона.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.