Хроніки російського талібану: найпопулярніший радянський мультфільм «Ну, постривай!» заборонили показувати дітям

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 28.08.2012 21:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18204

У Росії мультиплікаційний серіал «Ну, постривай!» потрапив в категорію фільмів «18+». По телевізору його можна буде показувати не раніше 23 годин.

Популярний мультфільм став «жертвою» закону «Про захист дітей від інформації, що завдає шкоди їх здоров’ю та розвитку», повідомляє «Голос Росії».

У Росії внесли зміни в закон «Про захист дітей від інформації, що завдає шкоди їх здоров’ю та розвитку», згідно з яким мультиплікаційний серіал «Ну, постривай!» потрапив у категорію фільмів «18 +». З 1 вересня його можна буде показувати по телевізору не раніше 23 годин.

Про це заявила керівник студії дитячих та юнацьких програм ВДТРК Тетяна Ціварева.

Вона зазначила, що з початку осені на телебаченні рекомендовано не демонструвати сцени насильства. «Про смерть у принципі говорити можна, але натуралістично показувати її не можна. Головне також, щоб не було ніяких жахливих, кривавих сцен», — пояснила Тетяна Ціварева. «Постільні сцени» теж опиняться за кадром. Показувати можна тепер тільки дружні поцілунки в щічку.

«Але найскладніше, мабуть, з лайливими словами, — зізнається Ціварева. - Ми такий порядок слів внутрішньо для себе визначили, але розуміємо, що будь-яке слово з певним акцентом може розцінюватися як нецензурну лайку». Словом, можна сказати, що телевізійники дійсно стали вразливі. Адже будь-яке слово можна трактувати як завгодно (і кому завгодно).

Не дуже зрозуміло й те, як маркувати класику. Наприклад, Гоголя, у творах якого є нецензурні вирази. З одного боку, це класика, яку діти проходять за шкільною програмою. З іншого боку, якщо ставити такі фільми в ефір, то це — явне порушення нового закону. «Поки, на свій страх і ризик, ми такі фільми в програмі залишаємо», — повідомила Ціварева.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.