Передвиборчі програми нікого не цікавлять

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 29.08.2012 14:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18212

Політична програма партій пишеться не для виборців, бо ці програми не впливають на їхні вподобання.

Про це на прес-конференції сказав політолог Володимир Фесенко.

"Передвиборні програми нецікаві ні самим політикам, ні журналістам, ні експертам. Хоча цільова аудиторія програм - не виборці. Для виборців їх не пишуть, бо вони їх не читають. Читають програми ті, хто аналізує виборчий процес", - вважає експерт.

Фесенко переконаний, що саме тому програми партій є беззмістовними. Він також наголосив, що програми не відіграють жодної суттєвої ролі на виборах.

"Водночас з програмами пов’язана ціла купа міфів. Частина громадянського суспільства переконана, що саме програма має бути зв’язком між партіями і людьми. Але реально виборець виходить з інших чинників", - додав політолог.

Він розповів, що за опитуваннями, 37% українців вважає, що саме передвиборна програма має впливати на вибір. Проте на запитання, що потрібно партії для перемоги, про програму згадують лише 30%. Також дві третини виборців кажуть, що їм вистачає інформації про партії. Однак на запитання, якщо не вистачає інформації, то якої саме, половина називають саме програми партій.
"Виборці знайомі не з програмами партії, а з меседжами, які вони споживають з передвиборних гасел. Ця сумна ситуація, але про це знають самі політики. Тому для них програма - це лише обов’язковий елемент електоральної гри", - наголосив Фесенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.