Хроніки “покращення”. Бензин знову дорожчатиме

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 30.08.2012 15:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18228

Через підвищення світових цін на нафту, на європейських заправках подорожчало паливо, що у свою чергу може призвести до подорожчання бензину на українських АЗС на 5-25 копійок.

Про це заявив заступник директора науково-технічного центру "Психея" Геннадій Рябцев.

"У деяких країнах Європи на окремих автозаправних станціях ми бачимо ціни, близькі до 2 євро за літр бензину. Це відбивається на вартості тих партій нафтопродуктів, які зараз завозяться в Україну. Через це ми бачимо, що склалися економічні передумови для невеликого подорожчання бензину. Поки ми бачимо лише від 5 до 25 копійок потенціалу для зростання цін", - пояснив він.

Експерт також розповів, що запас міцності, який був в українських трейдерів протягом всього літа, зараз стрімко наближається до нуля, а стабільності, про яку говорили протягом всього літа, швидше за все, найближчим часом прийде кінець.

як поввідомлялося раніше, максимальна ціна нафтопродуктів згідно з розрахунками Секретаріату експертно-аналітичної групи з питань функціонування нафтопродуктів України на другу декаду 2012 встановлена в таких межах: А – 95 - 10,40 грн/л, А – 92 - 9,90 грн/л, А – 80 - 9,42 грн/л, дизельне паливо - 9,51 грн/л.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.