У Франції та Німеччині заявляють, що вибіркове правосуддя може перешкодити інтеграції України у ЄС

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 30.08.2012 16:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18229

У Франції та Німеччині застерігають, що вибіркове правосуддя та недотримання принципів верховенства права можуть стати на заваді євроінтеграції України.

Як повідомляє сайт екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, Міністерство закордонних справ Франції заявляє: «Франція глибоко шкодує у зв’язку з тим, що суд відхилив касаційну скаргу колишнього Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко. Ми знову заявляємо про нашу заклопотаність розвитком політичної ситуації в Україні та закликаємо владу України поважати свої зобов’язання по дотриманню основних прав і свобод. Вибіркове правосуддя та недотримання принципів верховенства права в Україні може перешкодити подальшому зближенню з Європейським Союзом, у тому числі підписанню угоди про асоціацію України з ЄС».

Уповноважений Федерального уряду Німеччини з прав людини Маркус Льонінґ заявляє, що рішення касаційного суду у справі Тимошенко віддаляє Україну від правової держави.

«Підтвердження вироку про позбавлення волі терміном на сім років є ще одним кроком назад. Тим самим Україна ще більше віддаляється від правової держави. Вироки проти Юлії Тимошенко та інших опозиціонерів політично мотивовані та є ознакою вибіркового правосуддя», – заявив Льонінґ.

Представники ЄС неодноразово висловлювали стурбованість рішеннями українських судів щодо опозиційних лідерів – Юлії Тимошенко та Юрія Луценка, а також тим, як це вплине на заплановані на жовтень вибори до Верховної Ради України та на стосунки України та Європи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.