Україна посіла 16-те місце з кінця у світовому рейтингу доріг серед 148 країн

Автор/джерело -  © NEWSru.ua



Дата публiкацiї - 31.08.2012 04:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18235

Україна посіла 133-тє місце з 148 в рейтингу стану доріг, складеному американськими соціологами з Інституту Геллапа.

За два століття нічого не змінилося: погані дороги і дурні продовжують «прославляти» нашу державу...

Рейтинг ґрунтується на опитуванні водіїв півтори сотні країн світу, яким було поставлено запитання, чи задоволені вони своїми дорогами.

Задоволеними своїми дорогами виявилися лише 27% опитаних українських водіїв. Україна змогла обійти в рейтингу тільки Молдову, Монголію і країни Африки. Росія випередила Україну на п’ять пунктів і посіла 128-ме місце, а Бєларусь здобула 67-ме місце. Лідером рейтингу стали Об’єднані Арабські Емірати (90% задоволених водіїв), а найгіршими дорогами, згідно з опитуванням, визнано дороги Коморських Островів (10% задоволених водіїв).

Результати засновані на телефонних опитуваннях близько 1000 осіб у кожній країні, проведених у 2011 році у 148 країнах. Похибка вибірки становить від 2% до 5%.

За даними Державної служби автомобільних доріг України, якщо ремонт доріг буде фінансуватися на нинішньому рівні, то привести їх у належний стан можна буде аж через 85 років.

У 2011 році Державна служба автомобільних доріг України "Укравтодор" планувала здати в експлуатацію більш як 1100 км доріг.

Як повідомлялося, торік Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) надав Державній службі автомобільних доріг України ("Укравтодор") кредит розміром 450 млн євро на облаштування автодорожніх під’їздів до Києва.

Від «Аратти». За логікою класика, приблизно таке саме місце, але вже з іншого боку рейтингу, займає Україна і серед дурнів на кількість населення. Або злочинців, які розкрадають державний бюджет, укладаючи асфальт в один, максимум - два шари, замість трьох, при цьому за документами кошти списуються як за три.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.