Українська влада не усвідомлює, до чого може призвести війна з опозицією

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 31.08.2012 15:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18241

Українська влада розпочала відкриту війну проти опозиції, і її не хвилюють наслідки, до яких ця війна може призвести.

Про це пише польське видання Gazeta Wyborcza.

«Це (рішення Вищого спецсуду у справі Юлії Тимошенко – Ред.) кінець ілюзій і остаточний доказ, що влада в Києві хоче залишити Юлію Тимошенко у в’язниці в найближчі кілька років і особливо під час парламентських виборів у жовтні. Колишнього прем’єра не помилують і не буде жодного компромісу з владою», - вважає видання.

«Насправді уряд вже заявив відкриту війну опозиції з усіма її страшними наслідками, включаючи дестабілізацію країни. Це перетворить українську політичну сцену у збройну дуель. Результати вже видно», - зазначає Gazeta Wyborcza.

Як повідомлялося раніше, 29 серпня Вищий спеціалізований цивільний і кримінальний суд підтвердив вирок Тимошенко в справі про газові контракти.

Своє розчарування цим рішенням суду висловили Німеччина, США, Велика Британія, Канада, Франція, а Швеція вважає підтвердження вироку Тимошенко свідченням продовження владою України курсу репресій.

У свою чергу Парламентська асамблея Ради Європи закликала Президента Віктора Януковича втрутитися у перебіг справи Тимошенко, а Європейський Союз висловив співчуття про неможливість участі екс-прем’єра та колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценкя у виборах Верховної Ради.

Голова фракції Зелених в Європейському парламенті Ребекка Хармс та член комітету з зовнішніх зв’язків Вернер Шульц заявили, що рішення Вищого спецсуду не стало несподіванкою, а лише яскравим підтвердженням судового свавілля в Україні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.