Сьогодні Тимошенко різко погіршало

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 31.08.2012 16:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18243

Екс-прем’єр України Юлія Тимошенко, яка проходить курс лікування в ЦКЛ № 5 (Харків), відмовилася сьогодні, 31 серпня, від проведення процедур у зв’язку з різким погіршенням стану здоров’я.

Про це повідомив захисник екс-прем’єра Сергій Власенко.

"Юлія Володимирівна сьогодні була змушена відмовитися від процедур на цей день у зв’язку з різким погіршенням стану здоров’я", - сказав Власенко журналістам у п’ятницю біля ЦКЛ № 5.

Він пов’язує погіршення стану здоров’я Тимошенко з інцидентом, який стався напередодні під час зустрічі екс-прем’єра з іншим її захисником - донькою Євгенією Тимошенко.

"Учора відбулася безпрецедентна річ. Весь персонал пенітенціарної служби, який охороняє Юлію Тимошенко, протягом 3,5 годин перешкоджав зустрічі Юлії Володимирівни з її захисником Євгенією Тимошенко. Були порушені всі базові принципи конфіденційності проведення зустрічі. Протягом 3 годин у кімнаті для зустрічей з невідомих нам причин перебував представник пенітенціарної служби, який в тому числі здійснював фіксацію зустрічі Юлії Тимошенко з Євгенією Тимошенко ... Коли ти 3,5 години перебуваєш у стані жорсткої дискусії, скажімо так, з опонентом, який не хоче тебе слухати, який тебе не розуміє, це не поліпшує здоров’я. У Юлії Володимирівни посилився больовий синдром у спині", - сказав Власенко.

Він наголосив, що відповідно до рекомендацій лікарів з берлінської клініки Шаріте Тимошенко може приймати рішення про продовження зустрічі із захисниками, якщо в цьому є необхідність.

"Такі випадки у нас були і ніколи не було проблем. Але вчора як тільки Євгенія, приїхавши до Юлії Володимирівни, на моє прохання почала з нею узгоджувати певні питання і тези, пов’язані з нашою скаргою до ЄСПЛ, відразу ж було запропоновано Євгенії припинити спілкування з Юлією Володимирівною. Незважаючи на те, що були запропоновані всі письмові висновки німецьких лікарів, незважаючи на всі посилання на норми закону, протягом трьох годин представники пенітенціарної служби по суті здійснювали третирування Юлії Володимирівни та її доньки. Напевно, так пенітенціарна служба виконує рекомендації німецьких лікарів про 8 тижнів без стресу", - сказав Власенко.

За його словами, це порушення права на конфіденційну зустріч із захисником. Також Власенко зазначив, що скарги на проведення відеофіксації під час зустрічі із захисником підготовлені і будуть подані на ім’я прокурора області Геннадія Тюріна та начальника Качанівської виправної колонії. Крім того, про те, що трапилося, буде проінформований суддя Костянтин Садовський, котрий слухає справу про зловживання корпорації ЄЕСУ, "щоб він нам потім не розповідав, що у нас були можливості готуватися до судових засідань належним чином і нам ніхто не перешкоджав".

Власенко зауважив, що не схильний драматизувати ситуацію зі станом здоров’я Тимошенко, і висловив надію, що в понеділок процедури відновляться.

"Я думаю, що в понеділок процедури відновляться. Але я вкотре наголошую: незважаючи на те, що німецькі лікарі неодноразово просили 8 тижнів спокою, замість цього кожні 2 тижні призначається розгляд справи Київським районним судом міста Харкова або робляться провокації на кшталт вчорашньої", - сказав захисник.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.